Friday, February 11, 2011

Wajah Big Star Dulu & Kini

Jennifer Love Hewitt

Brad Pitt



Nicolas Cage

Avril Lavinge

Eminem



Jennifer Hudson

Lil John
Cameron Diaz

Nantikan next entri wajah Big Star Dulu & Kini antaranya  Tom Cruise, Johnny Deep, Beyonce, Madonna dan ramai lagi...adiosss...

Tuesday, February 8, 2011

Ye ke blog buleh bikin $$$ ??

Wazzap... malas nak taip perkataan duit tu kang kata mata duitan ...opps.. dah tetaip..  Rileks arr skang ni sana-sini-sinun orang duk becerita blog bole bikin income... merata lah dari alam internet ke kedai kopi depa dok cerita pasai benda ni... Ada jugak kengkawan yang tanya kat aku pasal income2 ni...

K la aku pun tak xpert sangat pun.. cuma setahun kbelakangan ni aku perhati ada satu trend di mana blogger2 terdahulu kini dah mula komersial.. kiranya ada berlaku revolusi dalam dunia blog apabila terdapat company2 yang terjumpa formula pengiklanan...jadi lama kelamaan benda ni makin popular sebab blogger dah tau disamping "berblog" poket masyuk... 

Sebenarnya bukanlah income tetap mcm gaji bulan2 tu..  Benda2 ni semua cukup sekadar kita anggap bonus melainkan blog korang mmg ngetop gila BABAS (ha tgk iklan Babas dah masuk) memang korang bole begelar jutawan hahaha...  so pada kawan2 yang baru nak menceburi dunia blog mainstream ni boleh la refer tips dan proses utk join company2 ni, yang sbenarnya aku pun sayang kat diorang ni... betull..mmg aku sayang diorang ni hahaha...





 www.nuffnang.com.my/


 http://www.advertlets.com/
   





https://www.google.com/adsense/









      

www.innity.com/






Selamat mencobo....

Friday, February 4, 2011

Lagi-lagi Photoshop Kantoi..main2 ekk...

Aku memang suka tengok benda2 yang fail ni nak2 benda tu komersial... bukan apa pada aku benda ni mengajar kita supaya lebih alert dgn setiap hasil kerja kita beb... x kira lah dalam apa bidang pun... tapi paling senang kantoi dalam Seni Visual camnilah...

Memang dia plan nak tipu Mock Cheque tu...tapi x bole lawan hukum alam...

GFX Artist dah malas kot...esok nak kena bangun awal lak...

Nak bagi balance konsep "1 Amerika"...tengah sedap susun ..lupa erase lak...

Ni confirm tipu bos...pas tu plan nak resigned.. 

Tengah syok edit skali kena kacau ngan Hantu Mak Limah... terus "SAVE" esok submit... lantok situ

Cari key "Free Transform" tak jumpa kot... tak pun praktikal lagi masa ni...















Amacam....baik punye... k adios...

Wednesday, February 2, 2011

Tips Shortcut Keys untuk Facebook.


Wazzap… kat sini aku ada jumpa sedikit tips yang bole kita pakai untuk shortcut keys.. Pada aku ada yang bole kita guna sbb bole jimatkan masa ..dah la facebook ni sebenarnya dah banyak mengabiskan masa kita hahaha… tapi tips ni hanya berkesan untuk user yang surf FB melalui Google Chrome sahaja…cekedauuttt…


  • Alt+1 : Return to Home
  • Alt+2 : To view the Wall tab
  • Alt+3 : To pull down the Friends Requests list
  • Alt+4 : To retrieve the Messages list
  • Alt+5 : To call out the Notification list
  • Alt+6 : Account setting page
  • Alt+7 : Account privacy configuration.
  • Alt+8 : Facebook fans group page
  • Alt+9 : Facebook’s Statement of Rights and Responsibilities
  • Alt+0 : Facebook Help Center
  • Alt+m : Create new message
  • Alt+? : Cursor in the Search Box

 Pas ni bleh arr tunjuk Pro skit dpan bos ke, awek ke, jiran sbelah ke hahaha.......Selamat mencobaaa....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
wordpress hosting