Wednesday, January 26, 2011

Lagi bekas penyanyi kumpulan rock tanah air dilupakan...

Berita hiburan tanah air kali ini digegarkan dengan kemunculan semula Lagenda rock negara era 80 an... setanding Black Sabbath mahupun Led Zapellin, kumpulan Lipan Bara merupakan kumpulan rock negara yg pertama membuat persembahan di Perth, Australia... Kini mereka tampil meminta bantuan sara hidup akibat tidak menerima Royalti... Cissss...menipu je keroje nye hehehe... 




tu pic aku  da... ade plak time main futsal ngan budak pejabat (Unit Majalah & Dokumentari RTM ) kat Subang Sport Planet, brader Yot Hensem  gi bawak rambut tipu ala Ben Nathan... so aku rembat dan pakai... ape2 pun sehingga hari ini itulah kali petama aku main futsal... x caya tgk blog ni.  http://syazariah.blogspot.com tapi gambar aku takde sbab aku kalah....



Ni Bassist kumpulan Lipan Bara.. nama samaran Jakie Parang...ganah beb 


Drummer .. Yot Tikam
  
So ni la brader Yot Hensem tu...hensem x..? gila x hensem.. 
Apa2 pun majulah sukan Futsal untuk negara... moral dia sambil main jangan gelak...bila orang main jgn gelakkan orang sebab pembakaran kalori bole menjejaskan stamina kita.. tu yang nak pitam bila gelecek tu.. Majulah Sukan untuk Pejabat!!  


Friday, January 21, 2011

Bila Photoshop kantoi...

Ingatkan user Photoshop macam aku je fail bila edit gambar... rupe-rupenye dalam Advertising taraf profesional pun ada jugak yang silap... ni mesti gara-gara nak publish cepat...









Monday, January 17, 2011

Disebalik suara kartun...

Dari usia aku 5 tahun memang aku dah mula bepikiran yang x sepatutnya aku pikirkan masa tu... contohnya aku suka tengok Ultraman...slalu aku terbayangkan macam mana dia bole nampak melalui kostum sedangkan mata dia ada lampu... kenapa pegerakan Gaban, Ultraman, Flashman sampai ke Power Ranger mesti sama "ala-ala poyo" masa betarung (takde pulak dia mencangkung tunggu rasaksa datang)... 

Sampai la tua aku slalu bepikir macam mana orang barat buat animasi sambil mulut kartun tu sama dengan skrip yang di sebut...kira "Lip Sync" dengan visual... emm nantilah ade masa nak gi hollywood tengok.. yang aku bejaya jumpa orang2 yang btanggungjawab dalam menghasilkan suara watak2 kartun yang top di dunia...ni lah rupa diorang..

Spongebob Seluar Petak

Dora The Explorer

Bini Simpson

Pergh... Shreddar (TMNT)

Nemo

Garfield
agak2 sapa yang ada ciri serupa dengan watak masing2....? dan sapa pula yang buat suara watak "Singh" dlm citer Usop Sontorian hehehe...sila tampil

Saturday, January 15, 2011

Lagi Scene2 yang kantoi dalam "Big Movie"

Emm...godek2 jumpa lagi scene2 yang pernah aku tonton dalam "vcd" dan dvd...masa layan movie memang x prasan... bila ada pihak2 yang capture benda2 ni..rasa mcm nak tengok balik semua movie2 ni... k layan...



TROY

Sumber : moviemistakes.com

Saturday, January 8, 2011

Lagi budak hilang....

imageSalam semua blogger....kat sini saya nak mintak tolong skit sebarkan poster missing child nih. Harap-harap dengan menyebarkan gambarnya mungkin dapat menyelamatkan nyawa seseorang. Hanya ini yang dapat kita buat...please!!! Kalau ade ape-ape info, contact this person in FB 'Norazuin Munaji' incase u have any news about this handsome boy...harap semua dapat membantu...insyallah.-ATP
My prayers for him n his family
-ABGTEROR-

Kalaulah anak kita...so sama2 lah kita sebarkan dan bantu sekiranya ada maklumat..Dipetik dari benashaari.com

Friday, January 7, 2011

PROTON Hybrid 3 macam




Ok kali ni aku publish pic2 concept car dari Proton untuk tatapan kawan-kawan. Aku tak expert pun dalam dunia Auto ni , hanya sebagai pengguna biasa yang hanya tahu cantik dilihat dan sedap dipandu je. 
 
 

Ni pada yang tak tau lagi, perkenalkanlah Proton Emas yang merupakan kereta konsep pertama negara yang bakal menggunakan Teknologi Hybrid (elektrik dan petrol).  Maknanya ia akan menjimatkan minyak dan juga antara kereta yang mesra alam. 


Kereta konsep ni dah pun di pamerkan di Geneva International Motor show pada Mac 2010 dan KL International Motor Show baru-baru ni.. Designnya dilakukan oleh Italdesign Giugiaro sebuah syarikat dari Italy. Namun teknologi Hybrinya dibangunkan oleh pasukan PROTON sendiri.  



Kalau perempuan tengok design dia memang cair dan Proton Emas merupakan “Town Car” yang sangat praktikal digunakan di Bandar besar sebab dia bercirikan Eco Mobility Advanced Solutions. Walaupun sedikit terlambat, Emas tetap menjadi satu titik peralihan industri automotif negara, bagi yang berminat tu kena sabaq na… harga pun belum tau…













Sumber: PROTON 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
wordpress hosting